Blir det Norges-ferie i år?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest
Spania har nå begynt en gradvis åpning av samfunnet, som totalt vil ta minimum 8 uker før vi når «den nye normaliteten».  I de områdene som er hardest rammet (hovedsakelig Madrid), kan det ta lengre tid. Foreløpig er det ingen som vet sikkert når ordinære internasjonale flygninger gjenopptas. De mest optimistiske snakker om slutten av juni mens andre mener oktober.

Det er derfor naturlig at de fleste planlegger sommerferie i eget land i år. Det blir sikkert fint, og kanskje en anledning til å se en del av Norge man alltid har hatt lyst til å besøke, men aldri har prioritert tidligere.
Men kanskje det er lurt å spare litt ferie for å oppsøke sol og varme til høsten/førjulsvinteren?

Vi kan tilby flotte og velutstyrte ferieleiligheter for utleie, og vi arrangerer visningsturer for potensielle kjøpere.

Det er mange forskjellige spådommer om hva som vil skje med prisene på ferieboliger i Spania. Det kan bli økt etterspørsel fra spanjoler som ønsker feriebolig i eget land, eller vil flytte ut fra bysentrum og kjøpe bolig med mer uteplass. Når grensene åpner igjen vil det komme solhungrige kjøpere fra hele Nord-Europa, som måtte utsette sine visningsturer nå i vår.

Usikkerheten om prisutviklingen kan gjøre enkelte selgere mer åpne for bud, og inntil folk kan reise igjen er det absolutt kjøpers marked. Vi er på plass i Spania og kan besøke boligene for å ta filmer, arrangere virtuelle visninger på video-link, sjekke himmelretninger, ta mål osv.
 Byggevirksomheten er i gang igjen, med små eller ingen forsinkelser.
Mange byggeplasser måtte kun stenge ned i 8 arbeidsdager ekstra i forbindelse med påsken, og på Costa Blanca melder våre samarbeidende utbyggere om små, om noen, forsinkelser i byggingen. Det aller meste av det som ferdigstilles nå i sommer, er allerede solgt, men det er fortsatt muligheter til å få kjøpt nybygg som står ferdig til høsten.

De som ønsker nybygd feriebolig klar til bruk til sommeren 2021, bør også handle nå for å sikre seg best mulig beliggenhet. Mange utbyggere har nå «Corona-tilbud» der man for eksempel får aircondition eller møbelpakke med på kjøpet, og har tilrettelagt for virtuelle visninger.
 Reserver nybygg risikofritt med 100% returnerbart depositum
Flere av våre samarbeidende utbyggere tilbyr nå muligheten til å reservere en bolig helt risikofritt, siden ingen kan reise hit for øyeblikket.
Visningshusene åpner nå for forhåndsavtaler. Vi er på plass både på Costa Blanca og Costa del Sol, og kan dra ut til prosjektene for på alle måter å hjelpe dere med å velge den rette boligen.
Skulle dere likevel ikke ønsker å kjøpe boligen, etter å ha besøkt boligen/byggeprosjektet (når det igjen blir mulig), er depositumet 100% refunderbart.
(Kontakt oss gjerne for mer detaljer om hvilke prosjekter dette gjelder)
 Utleieformidling og hus-ettersyn på Costa Blanca
Det har alltid vært populært å leie feriebolig på Costa Blanca, og det er sannsynlig at det blir stadig flere som velger det, fremfor hotellferier, i den nye normaliteten.
Vår utleieavdeling www.leieferiebolig.no kan administrere alt i forbindelse med utleie, dersom du ønsker at ferieboligen din skal gi deg inntekter eller «betale seg selv».  Om du ikke ønsker å leie ut, kan du likevel benytte deg av vår Property Management-tjeneste for regelmessig ettersyn av boligen din.
 Krone-kursen
Den norske kronen har heldigvis styrket seg betydelig siden de verste kursene vi så i slutten av mars. Men euroen er fremdeles dyr i forhold til det vi er vant til. Ved kjøp av nybygg betaler man i første omgang kun inn et depositum som vanligvis er 3000 – 6000 euro. Deretter betales 30-50% i løpet av byggeprosessen og resten ved overtagelse. Dette gir bedre muligheter for å få en bedre kurs.
Vi samarbeider også med spanske banker, som gir lån i euro med sikkerhet i boligen på inntil 70% av lånetakst. Rente fra 1,6% p.a.
Kontakt sverre@ferieboligutland.no  for mer informasjon om lån og betingelser.
 Blir det Norges-ferie i sommer?
For egen del begynner jeg nå å innse at det kanskje ikke blir det. Vi har flybilletter til Norge og reservasjon på Hurtigruten i slutten av juli, men det blir nok Spania på oss i år. Jeg håper norske turister fyller de hotellrommene vi hadde reservert.

Jeg ønsker alle en riktig god sommer og håper vi ses til høsten!
 
Med vennlig hilsen
Turid Minge Torsen

Feriebolig Utland
Torrevieja